Fremtiden byder på lavere vækst og dermed færre penge til forbrug. Det oplyser Magasinet Penge på DR1 onsdag den 6. oktober 2010. Ifølge en række udtalelser i udsendelsen skal vi være mere produktive – blandt andet ved at arbejde mere.

Det er med forventning om inspirerende bud på, hvordan vi skal øge fremtidens vækst, jeg sætter mig godt til rette i sofaen for at se at udsendelsen Magasinet Penge på DR1. Efter udsendelsen sidder jeg med en mærkelig følelse.

Samfundet er på mange måder presset. Rigtig mange danskere har allerede rigeligt at se til dagligdagen. Flere og flere bliver syge af stress og alligevel lægger udsendelsen op til, at vi skal øge vores produktivitet og effektivitet ved at arbejde mere. Risikoen kan umiddelbart være, at stadig flere bliver syge af stress, og belaster vores allerede hårdt belastet behandlingssystem – en negativ effekt, der på mange måder kan gøre situationen værre end den er.

Frem for at arbejde mere og presse en i forvejen presset arbejdsstyrke, kan vi udnytte de ressourcer, vi allerede har, bedre. Ofte er det nytænkning og innovation der skaber nye vækstmuligheder og ved at bruge vores mentale ressourcer bedre, kan vi skabe nye ideer og blive mere opmærksomme på nye muligheder.

Vi bruger mere af vores hjerne når den fungerer i en afslappet tilstand (alfa). Her er den bedre til at sætte situationer, viden og erfaring sammen på nye måder – og dermed genere nye ideer og arbejde mere effektivt. Det sker samtidig med at hjernen stresser af, lader op og får mere energi.

Prøv selv at lægge mærke til hvornår du er mest kreativ, og ser nye muligheder eller får de bedste ideer. Er det når du er stresset, har hovedet fuld af ting du skal eller er træt? Nej vel. Vi skaber flere ideer og er mere effektive når vi er afslappet og føler, at vi har overskud rent mentalt.

Så en sikker måde at øge effektiviteten og skabe nye ideer til fordel for væksten er, at medarbejderne lærer at bruge hjernen bedre. På denne måde kan virksomhederne udnytte deres nuværende kapacitet bedre og samtidig bidrage mere positivt til Danmark fremtidige vækst.

Se mere om udsendelsen her: Magasinet Penge DR1 onsdag den 6. Oktober 2010

Klik her for at se spændende bøger om arbejdsglæde på Saxo.

Hvad mener du? Skal vi arbejde mere og mere eller skal arbejde bedre og bedre? Skriv en kommentar…

Silva Metoden Danmark

Birgit Elgaard Brett
cvr: 32122035
info@silvametoden.dk

Følg Silva Metoden Danmark

Kontakt Silva Metoden Danmark

10 + 10 =

To dages intensivt kurus

Klik på arket (pdf) og læs nærmere om kurset →

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks en 15 minutters guidet, afslappende lydfil og derefter inspiration, tips, nyheder og gode tilbud. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.Du er nu tilmeldt!