Er dit fokus for 2011 skarpt? Ellers er her lidt inspiration fra min juleferie med reoloprydning og læsning.

Jeg har lige læst bogen Perfekte Partnere af Kelly Marks, måske kender du den? En meget interessant bog om at opnå samarbejde, gensidig respekt og tillid med heste, og det slog mig at uanset hvilken sport eller fagområde vi interesserer os for, så viser det sig at det er de samme handlinger eller mangel på samme, der adskiller succes fra ikke succes.

Vi er på den tid af året, hvor det er normalt at gøre status og sætte nye mål. Det kan virke lettest bare at lade livet ske for os, men er det også det mest tilfredsstillende? Måske på den korte bane – men spørg dig selv hvor vil du være om 1,  3 eller 5 år.

Under oprydning genopdagede jeg Jack Canfield. Han har noget han kalder “Effortless Success” – wow, det vil jeg have, tænkte jeg da jeg hørte om det, men selvfølgelig, så let går det ikke – at ligge i stolen mens succesen vælter ind? Nej det er ikke det Jack mener.

Det han mener er, at når vi er passionerede omkring det vi laver, så flyver tiden afsted og det føles let og ubesværet, selvom det måske er en arbejdsdag på 8, 10 eller flere timer om dagen. Det giver os energi. Livet kan være så interessant, når vi engagerer os os fuldt ud i det der foregår, eller er passionerede i vores lille niche.

“Livet er pudsigt. Hvis du nægter at acceptere andet end det bedste, får du det ofte” (W. Somerset Maugham)

Hvad er det så der gør at vi nogle gange  har så svært ved at holde aftalerne med os selv, at klø på med vedholdenhed når det bliver svært. Her er nogle tips fra hesteverdenen.

“Det er menneskeligt at tro, at det miljø vi færdes i er “normalen”, men dette kan fastholde os i begrænsende mønstre.

Måske virker det bare skræmmende at gå i gang. Uanset om du har besluttet dig for at springe med din hest, hoppe i faldskærm, begynde at dyrke motion, slanke dig eller skifte job eller måske helt ny karriere, så kan det være godt at stille dig selv følgende spørgsmål:

“Hvad kan få mig til at føle mig så sikker og tryg som muligt?”

Svaret kan være alt fra at “Google efter faktiske tal for sikkerheden”, “at få en personlig rådgivning”, “at være en del at en gruppe med samme mål”, “at låne en bog på biblioteket” eller “at spørge en ven der har prøvet”. Vi har alle brug for hjælp og inspiration ind i mellem.

Hvis frygten stadig sidder i kroppen, minder jeg mig selv om, at det ofte er sådan at den frygt vi føler ved tanken om det vi skal i gang med, er meget større end den, vi føler når vi endelig er igang Oftest tænker vi bagefter: “hvorfor i alverden udskød jeg dog det så længe?”

“Hvad der er bag os, og hvad der er foran os, er intet i sammenligning med det, der er indeni os” (Oliver Wendell Holmes)

Så derfor “at ville er at kunne”! Hvor er du henne om 12 måneder?!

Pyh ha, det kan der komme ud af at rydde op! Godt nytår.

Klik her for at se »Perfekte Partnere« af Kelly Marks på Saxo…

Hvad mener du? Har du allerede læst Kelly Marks’ bog? Hvad synes du om hendes tanker? Skriv en kommentar…

Silva Metoden Danmark

Birgit Elgaard Brett
cvr: 32122035
info@silvametoden.dk

Følg Silva Metoden Danmark

Kontakt Silva Metoden Danmark

15 + 12 =

To dages intensivt kurus

Klik på arket (pdf) og læs nærmere om kurset →

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks en 15 minutters guidet, afslappende lydfil og derefter inspiration, tips, nyheder og gode tilbud. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.Du er nu tilmeldt!