Her den anden dag sad jeg og lyttede til en CD med en ret inspirerende fyr ved navn Mark Yarnell. Han fortalte om fem principper til at føle at livet er meningsfuldt (fulfilled).

Hans første princip mindede mig om noget José Silva altid sagde: »Succes er at være undervejs til et veldefineret mål«. Jose Silva mente ikke at det var selve målets opfyldelse, der gav én oplevelsen af succes. Det er nærmere oplevelsen af at man er undervejs til noget værdifuldt.

Her siger Mark Yarnell at »The fulfilment is in the pursuit of a worthy goal, not in the attainment« hvilket jo er tæt på det samme som José Silva sagde. Disse kloge ord står desværre i stærk kontrast til den overbevisning, som de fleste mennesker lever deres liv efter.

Mange mennesker har nemlig en regel der siger noget i retning af »når først jeg har opnået mit mål, så kan jeg begynde at nyde livet« (man skal yde før man kan nyde). På den måde sætter man betingelser for lykken og den bliver lig med opnåelsen af bestemte omstændigheder. Hvorfor ikke vende den positivt og sige »man skal nyde at yde«.

Den amerikanske forfatter og filosof Bertrand Russell skrev at hvis man fjerner den indsats, der kræves for at nå et meningsfuldt mål, så fjerner man samtidig den måske vigtigste ingrediens i at mennesket kan leve et lykkeligt og meningsfuldt liv.

Eks: I det det underholdende brædtspil Cash Flow er målet at komme ud af rotteræset og vinde sin drøm. Men hvis du har spillet det, så ved du også at i det øjeblik du faktisk når målet og kommer ud af rotteræset, så stopper alt det sjove for du er ikke længere med i spillet…

Hvad mener du? Har du også haft tanker som disse eller har du bare en mening om dem? Skriv en kommentar eller del den på Facebook…

Silva Metoden Danmark

Birgit Elgaard Brett
cvr: 32122035
info@silvametoden.dk

Følg Silva Metoden Danmark

Kontakt Silva Metoden Danmark

8 + 2 =

To dages intensivt kurus

Klik på arket (pdf) og læs nærmere om kurset →

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks en 15 minutters guidet, afslappende lydfil og derefter inspiration, tips, nyheder og gode tilbud. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.Du er nu tilmeldt!