Hvis man lægger en person i en FMRI-skanner (functional magnetic resonance imaging) og viser ham ordet NEJ i bare ét sekund, så kan man se hvordan hans hjerne med det samme begynde at udskille en skadelige hormoner.

Disse hormoner kan på en meget fundamental måde forstyrre hjernens normale funktioner som logik, fornuft, sprogforståelse og kommunikation.

Faktisk vil bare det er se en liste med negative ord i nogle få sekunder, gøre at en ængstelig eller deprimeret person med det samme får det værre, og jo mere personen dvæler ved de negative ord, jo mere vil det forstyrre hjernens grundlæggende funktioner som hukommelse og følelser.

Det kan endda virke forstyrrende på ens søvn, ens appetit og ens evne til at opleve langvarig glæde og tilfredshed.

Hvis man så også udtrykker negativiteten i ord bliver det endnu værre. Nu er der ikke kun stigende niveauer af stresshormoner i personens egen hjerne, men også i hjernen på dem der lytter til de talte ord. Lytteren vil derfor begynde opleve mere ængstelse og irritation. Faktisk vil selve det at være sammen med negative mennesker gøre at du bliver mere fordømmmende overfor andre…

Dette er et uddrag fra en spændende artikel af Andrew Newberg, M.D. og Mark Robert Waldman i Psychology Today om tankers indvirkning på vores daglige liv, og hvordan vi ændrer dem. Klik her for at læse hele artiklen.

Hvis du allerede har lært Silva Metoden så ved du også hvor vigtige ordene vi siger og tænker er, men det er alligevel dejligt at opdage at deres virkninger også kan måles og vejes på en helt objektiv måde.

Når du har læst artiklen på Psychology Today så kom tilbage til denne side og skriv en kommentar om hvad denne viden betyder for dig, og hvordan du kan bruge den i praksis.

Silva Metoden Danmark

Birgit Elgaard Brett
cvr: 32122035
info@silvametoden.dk

Følg Silva Metoden Danmark

Kontakt Silva Metoden Danmark

9 + 1 =

To dages intensivt kursus

Klik på arket (pdf) og læs nærmere om kurset →

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få straks en 15 minutters guidet, afslappende lydfil og derefter inspiration, tips, nyheder og gode tilbud. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

Du er nu tilmeldt!